Zorg voor een goedkope zorgverzekering in 2019! Deel 2

Zoals we in deel 1 hebben aangegeven, zijn er verschillende manieren om de kosten voor je zorgverzekering omlaag te krijgen. In de goedkopere zorgverzekering in 2019 bloggen reeks vertellen wij je meer over de mogelijkheden. Vaak valt er namelijk nogal wat te kiezen en te vergelijken, en het zou natuurlijk zonde zijn als je teveel zou betalen. Kijk daarom goed naar je zorgwensen.

Neem geen aanvullende verzekering als het niet nodig is

Wat de goedkoopste aanvullende verzekering is, verschilt per persoon. Het hangt namelijk af van je persoonlijke situatie. Zo heeft een vrouw die een gezin wil starten waarschijnlijk hele andere wensen dan bijvoorbeeld een chronisch zieke of iemand van oudere leeftijd.

Ga allereerst eens goed na wat je de afgelopen jaren hebt betaald voor je aanvullende verzekering en wat je daarvoor vergoed gekregen hebt. Soms is het namelijk zo dat aanvullende verzekeringen beperkingen hebben en je uiteindelijk toch bij moet betalen.

Als je bijvoorbeeld een gezond gebit hebt en niet verwacht dat er het komende jaar grote problemen aan zullen ontstaan, is een aanvullende tandartsverzekering dan wel echt nodig? Kun je dan niet beter je jaarlijkse controle en eventueel de mondhygiƫniste uit eigen zak betalen?

Kijk dus goed naar wat er in de aanvullende verzekering wordt vergoed. Als je weinig gebruik maakt van de zorg waarvoor je aanvullend verzekerd bent, is het misschien verstandig om alleen de basisverzekering af te sluiten.

Besparen met een collectieve verzekering

Met een collectieve zorgverzekering kun je korting krijgen op je premie. Het is namelijk een zorgverzekering die je met een groot aantal mensen afsluit. Veel werkgevers hebben speciaal voor hun werknemers afspraken gemaakt met een zorgverzekeraar.

Ook veel patiƫntenverenigingen van chronisch zieken en sportclubs zijn met de verzekeraars om de tafel gaan zitten en hebben collectieve afspraken gemaakt. Kortingen kunnen, zowel op de basisverzekering als op de aanvullende verzekering, oplopen tot wel 10%.

Laat je wel goed informeren over een collectieve verzekering, want in sommige gevallen kan een zorgverzekering via een collectief voordeliger zijn dan een individuele polis, maar dit is zeker niet altijd het geval. Een zorgverzekering zonder collectiviteit die ook bij je past kan toch een lagere premie hebben. Breng daarom goed je zorgwensen in kaart!